Individueel

"Mirjam is goed in staat om aan te sluiten bij waar je zelf staat. Die flexibiliteit gepaard aan groot vakmanschap en humor maakt dat zij zich onderscheidt. Aanbevolen!"
E. O. uit Zwolle

Wil je individueel of in de vorm van een workshop werken aan optimaal stemgebruik, dan kun je bij mij terecht voor stemcoaching op maat. Stemcoaching is een middel om over te komen zoals jij dat wilt. Je leert om bewust gebruik te maken van je stem bijvoorbeeld in je bezigheden als docent, acteur, manager, coach of voorganger. Voorbeelden van doelen waar ik mensen in begeleid, zijn: met meer volume leren spreken, krachtiger overkomen in vergaderingen en bij presentaties, spreken met meer verstaanbaarheid en minder accent, bewust gebruik leren maken van de stem en de verschillende klankkleuren, spreken zonder stemklachten, spreken met een lager of lichter stemgeluid of een combinatie van verbetering van de spreek- en de zangstem. Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen, mail of bel dan gerust voor meer informatie.

Marleen:
“Om op mijn werk rustig en duidelijk over te komen, heb ik stem- & presentatiecoaching bij Mirjam gevraagd. Mirjam vraagt goed door. Daardoor leverden de gesprekken mij het meeste op. Het bracht me inzicht in de drijvers die leiden tot het verheffen, verhogen en versnellen van mijn stem. De oefeningen om te aarden, rustig te blijven in een gesprek of presentatie en mijn stem te sturen (“denk aan Buma, denk aan Wilders, denk aan de reclame-mevrouw”) waren zeer toepasbaar. Met vijf gesprekken was ik vele inzichten en vaardigheden rijker. Nu kan ik het zelf verder ontwikkelen door te oefenen in de praktijk.”

Antoinette Fijen:
“Op zoek naar een nieuwe baan heb ik afgelopen tijd sollicitatiegesprekken gevoerd. Solliciteren is jezelf presenteren. Hoe je spreekt is daarbij minstens zo belangrijk als wat je te bieden hebt en hoe je eruit ziet. Mirjam heeft mij laten ervaren hoe ik overkom als ik spreek. En wat belangrijker is zij heeft mij handvatten gegeven hoe ik mijn stem en manier van spreken kan beïnvloeden. Tegelijkertijd werd ik mij ervan bewust dat letterlijk je mond open doen, tijd nemen om woorden uit te spreken en op tijd te ademen ook betekent dat je jezelf laat zien. Ik ben gaan oefenen met resonantie en toonhoogte. Ik kom daardoor energieker en enthousiaster over. Dit heeft mij enorm geholpen bij het voorbereiden en voeren van sollicitatiegesprekken. En het mooiste……..ik heb weer leuk werk.”

Joke Gerritsen, haptotherapeut & docente Argentijnse Tango:
“Ik sta wekelijks meerdere uren voor een groep en als ik instructies geef, is het lastig voor me om boven de muziek uit te komen. Ik kwam bij Mirjam binnen met het idee over mijzelf dat ik nou eenmaal een zachte stem had en dat het me daarom vast ook niet goed zou gaan lukken. Tot mijn verbazing bleek het na één sessie al mogelijk om echt véél meer volume te maken en mezelf goed verstaanbaar te maken zonder dat ik het idee had dat ik stond te schreeuwen. Ik kreeg er zelfs plezier in, in plaats van dat het me vermoeide. Ik weet niet of ik zelf de stap naar stemcoaching gezet zou hebben, ik kreeg de sessies als cadeau van mijn lief. Maar ik kan het een ieder die zijn stem nodig heeft van harte aanbevelen. Het voelt alsof Mirjam iets uit me heeft gehaald waarvan ik niet wist dat ik het in me had. En dat is wezenlijk anders dan een trucje leren.”

Dorine:
“Na een jaar met stem- en zangproblemen te hebben getobd ga ik met veel plezier naar de stem- en zangcoaching. Het is elke keer weer een verassing wat voor stem/ zang- ontdekkingen ik doe en waar voor mij de leerpunten zitten. Erg leerzaam en prettig om steeds verder te komen. Vooral de combinatie van stem- en zangcoaching is erg fijn.”

Esmee de Boer:
“Voor het worden van een goede musicalartiest is het belangrijk duidelijk en verstaanbaar te spreken en te zingen. Naast mijn opleiding heb ik daarom lessen gevolgd bij Mirjam. Zij heeft mij geholpen om met ontspannen kaak en actieve lippen te spreken. Op zanggebied heb ik geleerd verschillende klankkleuren te gebruiken waardoor mijn stem minder snel vermoeid raakt. Door haar intensieve begeleiding ben ik bewuster en wijzer geworden over mijn stem.”