Individueel

Johan van Vemde (zanger Orange Fox):
“Dankzij de tips van Mirjam sta ik een stuk zelfverzekerder op het podium. En door de technieken die je leert hou je het ook langer vol!”

Zangcoaching is een middel om je stem beter te leren beheersen en om muziek zo te laten klinken zoals jij dat wilt. In de zanglessen die ik geef, komt zowel de zangtechniek als de interpretatie van het lied aan bod. De zangtechniek helpt om de klankvorming, het bereik en het volume van je stem te verbeteren. Dit doe ik door middel van stem- en ademhalingsoefeningen uit mijn zang- en logopedieopleiding, inzichten vanuit de CVT en oefeningen uit de EVTS-methode. Ook passen we deze technieken toe in het gekozen repertoire.
Met de interpretatie van het lied bedoel ik de manier waarop je het verhaal van het lied vertelt. Waar gaat het lied over en hoe kun je dat laten horen? Lukt het om de geschreven melodie los te laten en je te laten leiden door de boodschap van het lied en wat jij daarbij voelt? En natuurlijk, hoe doe je dit dan op een goede manier?
Ik ben opgeleid in de lichte muziek en werk voornamelijk met pop-, soul-, musical-, kleinkunst- en gospelrepertoire. In de lessen is veel ruimte voor de persoonlijke leerwensen en muzikale voorkeur van de leerling.

Je kunt, door het kopen van strippenkaarten, zelf kiezen hoeveel lessen je neemt en hoe je deze verspreidt over het seizoen. Ook een combinatie van spreek- en zangstemcoaching is goed mogelijk. Benader me gerust voor meer informatie of een proefles.

Rachel Kieneker:
“Sinds ik zanglessen en stemcoaching bij Mirjam heb gevolgd, ben ik een stuk zelfverzekerder over mijn stem geworden. Daardoor zing ik meer ontspannen en geniet ik er ook meer van. Mirjam geeft echt les 'op maat' en geeft ieder de oefening die hij of zij nodig heeft. Bovendien zijn de lessen ook nog eens leuk!”

Lianne van Laar:
“Al sinds mijn jeugd vind ik het leuk om te zingen maar ik had altijd snel last van mijn stem, ik had moeite met hoge noten (dacht dat ik helemaal niet hoog kon zingen) en was onzeker. Sinds ik zanglessen bij Mirjam volg, heb ik weer super veel plezier in het zingen! Mijn stemklank en ademhalingstechniek zijn verbeterd, ik heb geen stemklachten meer, ik kan veel makkelijker hoge noten zingen, mijn stem klinkt helderder en bovendien zing ik nu voor het eerst met zelfvertrouwen!”

Anniek:
“Zingen is voor mij een uitlaatklep, iets waar ik van kan genieten. Toch liep ik tegen een aantal dingen aan. Dat maakte dat ik soms gefrustreerd werd van het zingen, dit vond ik erg jammer. Samen met Mirjam ben ik aan de slag gegaan om te kijken naar wat er beter zou kunnen. Ik heb mijn stem en de dingen die ik ermee kan veel beter leren kennen. De lessen bij Mirjam hebben ervoor gezorgd dat ik nu veel makkelijker zing, er weer lol in heb en me er ook nog eens zelfverzekerder over voel!”