Workshops

Naast individuele zanglessen geef ik ook kortdurende lesreeksen en workshops. De inhoud van de workshop wordt afgestemd op de ervaring en de wensen van de groep. Voorbeelden zijn een zangtechniekworkshop aan zangeressen van een band, een meerstemmig stuk zingen met een vrijgezellenfeestje, een workshop stem en presentatie aan een koor of een introductieles zang op een middelbare school. Ik sta open voor andere ideeën of een speciale combinatieworkshop voor de spreek- en zangstem.

Vocalisten van de Baptisten Gemeente Steenwijk:
“We hebben tijdens de workshop genoten van de afwisseling, direct toepasbare tips en de goede balans tussen uitleg en in de praktijk brengen. De sfeer en kundigheid van Mirjam waren prettig. Extra waardering voor de ontspannen wijze waarop je als zanger uit je comfortzone wordt gehaald en de aandacht voor zowel zangtechniek als presentatie. We hopen op een vervolg van deze middag!”

Navigators Studentenvereniging Leeuwarden:
"Tijdens de workshop zang was je actief en enthousiast en we boekten snel resultaat door de opdrachten. Ik had bijvoorbeeld nog nooit stil gestaan bij het zingen met verschillende sounds maar heb nu geleerd mijn stem bewuster te gebruiken."