Mirjam ervaringen

Ervaringen

"Mirjam is goed in staat om aan te sluiten bij waar je zelf staat. Die flexibiliteit gepaard aan groot vakmanschap en humor maakt dat zij zich onderscheidt. Aanbevolen!"

Marleen:
“Om op mijn werk rustig en duidelijk over te komen, heb ik stem- & presentatiecoaching bij Mirjam gevraagd. Mirjam vraagt goed door. Daardoor leverden de gesprekken mij het meeste op. Het bracht me inzicht in de drijvers die leiden tot het verheffen, verhogen en versnellen van mijn stem. De oefeningen om te aarden, rustig te blijven in een gesprek of presentatie en mijn stem te sturen (“denk aan Buma, denk aan Wilders, denk aan de reclame-mevrouw”) waren zeer toepasbaar. Met vijf gesprekken was ik vele inzichten en vaardigheden rijker. Nu kan ik het zelf verder ontwikkelen door te oefenen in de praktijk.”

Yvonne Knobbout:
“Vaak verlaat ik coachingssessies met een vol hoofd maar bij de presentatiecoaching bij Mirjam was dat niet zo, ik zat niet in mijn hoofd maar ik zat in mijn gevoel! Door de coaching ben ik me bewust geworden van mijn persoonlijke verhaal in de presentatie (in plaats van alleen de opsomming van feiten) zodat ik de aandacht van de toeschouwer pak en behoud. Door me te concentreren op mijn ademhaling kan ik in mijn presentatie sturen in toonhoogte en snelheid. Tot slot ben ik nog altijd blij dat ik nu weet waar ik mijn handen laat!”

Anniek:
“Zingen is voor mij een uitlaatklep, iets waar ik van kan genieten. Toch liep ik tegen een aantal dingen aan. Dat maakte dat ik soms gefrustreerd werd van het zingen, dit vond ik erg jammer. Samen met Mirjam ben ik aan de slag gegaan om te kijken naar wat er beter zou kunnen. Ik heb mijn stem en de dingen die ik ermee kan veel beter leren kennen. De lessen bij Mirjam hebben ervoor gezorgd dat ik nu veel makkelijker zing, er weer lol in heb en me er ook nog eens zelfverzekerder over voel!”

Antoinette Fijen:
“Op zoek naar een nieuwe baan heb ik de afgelopen tijd sollicitatiegesprekken gevoerd. Solliciteren is jezelf presenteren. Hoe je spreekt is daarbij minstens zo belangrijk als wat je te bieden hebt en hoe je eruit ziet. Mirjam heeft mij laten ervaren hoe ik overkom als ik spreek. En wat belangrijker is zij heeft mij handvatten gegeven hoe ik mijn stem en manier van spreken kan beïnvloeden. Tegelijkertijd werd ik mij ervan bewust dat letterlijk je mond open doen, tijd nemen om woorden uit te spreken en op tijd te ademen ook betekent dat je jezelf laat zien. Ik ben gaan oefenen met resonantie en toonhoogte. Ik kom daardoor energieker en enthousiaster over. Dit heeft mij enorm geholpen bij het voorbereiden en voeren van sollicitatiegesprekken. En het mooiste…ik heb weer leuk werk.”

Dorine:
“Na een jaar met stem- en zangproblemen te hebben getobd ga ik met veel plezier naar de stem- en zangcoaching. Het is elke keer weer een verassing wat voor stem/ zang- ontdekkingen ik doe en waar voor mij de leerpunten zitten. Erg leerzaam en prettig om steeds verder te komen. Vooral de combinatie van stem- en zangcoaching is erg fijn.”

Joke Gerritsen, haptotherapeut & dansdocent:
“Ik sta wekelijks meerdere uren voor een groep en als ik instructies geef, is het lastig voor me om boven de muziek uit te komen. Ik kwam bij Mirjam binnen met het idee over mijzelf dat ik nou eenmaal een zachte stem had en dat het me daarom vast ook niet goed zou gaan lukken. Tot mijn verbazing bleek het na één sessie al mogelijk om echt véél meer volume te maken en mezelf goed verstaanbaar te maken zonder dat ik het idee had dat ik stond te schreeuwen. Ik kreeg er zelfs plezier in, in plaats van dat het me vermoeide. Ik weet niet of ik zelf de stap naar stemcoaching gezet zou hebben, ik kreeg de sessies als cadeau van mijn lief. Maar ik kan het een ieder die zijn stem nodig heeft van harte aanbevelen. Het voelt alsof Mirjam iets uit me heeft gehaald waarvan ik niet wist dat ik het in me had. En dat is wezenlijk anders dan een trucje leren.”

Theatersport Excuses voor het ongemak:
"Erg prettige workshop! Veel geleerd! De persoonlijke aandacht voor elk persoon was heel fijn. Hierdoor werden we stuk voor stuk stilgezet bij persoonlijke leerpunten en hebben we als groep elkaar meer zichtbaar aan het werk gezien. Je hebt een prettige stijl van lesgeven: open, veilige sfeer, veel input van jouw kant, grapjes, duidelijke uitleg, prettig evenwicht tussen werkvormen. Heel leuk!"

Alize Kramer:
"Na een lang gesprek had ik vaak last van mijn keel. Door de coaching die ik bij Mirjam volgde, heb ik geleerd om ontspannen te praten en aandacht te hebben voor mijn ademhaling. Daarnaast heeft Mirjam me ook enkele belangrijke tips gegeven voor het zingen. Haar rustige en vriendelijke manier van werken vond ik erg plezierig."

Rachel Kieneker:
“Sinds ik zanglessen en stemcoaching bij Mirjam heb gevolgd, ben ik een stuk zelfverzekerder over mijn stem geworden. Daardoor zing ik ook meer ontspannen en geniet ik er ook meer van. Mirjam geeft echt les 'op maat' en geeft ieder de oefening die hij of zij nodig heeft. Bovendien zijn de lessen ook nog eens leuk!”

Esmee de Boer:
“Voor het worden van een goede musicalartiest is het belangrijk duidelijk en verstaanbaar te spreken en te zingen. Naast mijn opleiding heb ik daarom lessen gevolgd bij Mirjam. Zij heeft mij geholpen om met ontspannen kaak en actieve lippen te spreken. Op zanggebied heb ik geleerd verschillende klankkleuren te gebruiken waardoor mijn stem minder snel vermoeid raakt. Door haar intensieve begeleiding ben ik bewuster en wijzer geworden over mijn stem.”

Talendocenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen:
“Een leuke workshop die een nieuwe invalshoek geeft in de dagelijkse praktijk van het lesgeven. De oefeningen zijn praktisch en te gebruiken in de beroepspraktijk. Kenmerkend was de heldere uitleg, aandacht voor iedereen, goede feedback op individueel stemgebruik, je enthousiasme en expertise, ruimte voor vragen en de ongedwongen sfeer.”

Kinza Ferjani:
“Door de behandeling van Mirjam ben ik veel relaxter geworden in nek, schouders en uiteraard keel. Ik praat rustiger en meer ontspannen door de manuele facilitatie.”

Lisa Tankink:
“Dankzij de stemtherapie van Mirjam durf ik mijn stem weer te laten klinken. En kan ik weer zorgeloos communiceren, zonder dat ik me hoef te schamen voor mijn stemgeluid.”

Lianne van Laar:
“Al sinds mijn jeugd vind ik het leuk om te zingen maar ik had altijd snel last van mijn stem, ik had moeite met hoge noten (dacht dat ik helemaal niet hoog kon zingen) en was onzeker. Sinds ik zanglessen bij Mirjam volg, heb ik weer super veel plezier in het zingen! Mijn stemklank en ademhalingstechniek zijn verbeterd, ik heb geen stemklachten meer, ik kan veel makkelijker hoge noten zingen, mijn stem klinkt helderder en bovendien zing ik nu voor het eerst met zelfvertrouwen!”

Vocalisten van de BGS:
“We hebben tijdens de workshop genoten van de afwisseling, direct toepasbare tips en de goede balans tussen uitleg en in de praktijk brengen. De sfeer en kundigheid van Mirjam waren prettig. Extra waardering voor de ontspannen wijze waarop je als zanger uit je comfortzone wordt gehaald en de aandacht voor zowel zangtechniek als presentatie. We hopen op een vervolg van deze middag!”

Studenten opleiding Docent Theater ArteZ:
“Je gaf een praktische lessenserie stem en zang waarin de verschillende werkvormen, opbouwende feedback, duidelijke uitleg en creatieve opdrachten kenmerkend waren. De sfeer was veilig, vriendelijk en enthousiast.”

Elodie Grooten:
"Ongeveer een half jaar geleden begon ik met stemtherapie bij Mirjam omdat ik erg snel schor was en mijn stem regelmatig verloor. Als je een beroep kiest, in mijn geval, waar je je stem elke dag bij nodig hebt is het het allerbelangrijkst dat je weet hoe je dat verantwoord moet doen. Ik heb vooral geleerd hoe ik zelf mijn stem elke keer in de beste conditie krijg. Ook kreeg ik manuele facilitatie, dit hielp mij enorm om te ontspannen en om een open klank te krijgen. Ik heb de stemtherapie elke week ervaren als een heel leuk moment, omdat je steeds bewuster wordt van hoe je je stem gebruikt. Ook hoor je iedere week dat je stem verbetert, dat je makkelijker praat en dat je klank helderder wordt. Ik kan iedereen aanbevelen om bij Mirjam op les te gaan, dat is het echt waard!"

Johan van Vemde:
“Dankzij de tips van Mirjam sta ik een stuk zelfverzekerder op het podium. En door de technieken die je leert hou je het ook langer vol!”

Graag tot ziens in de praktijk of digitaal!